Vabilo;  pdf   docx                                                                                                 

V okviru projekta SORŠKO POLJE – PRIBLIŽAJMO SE NARAVI vabimo vse tiste, ki vam ni vseeno v kakšnem okolju živimo in kakšno hrano uživamo, na peto predavanje z naslovom:

 

REŠEVANJE PROBLEMOV NA NJIVI IN DOMAČEM VRTU NA EKOLOŠKI NAČIN – UKREPI IN POSTOPKI TER IZBIRA SEMENA


ki bo
v sredo, 14. marca 2012, ob 19. uri
v osnovni šoli Medvode

 
Predavanje je namenjeno vsem, ki želite pridelati zelenjavo in poljščine na naraven način. Izvedeli boste, kako obdelati zemljo in negovati rastline, da bodo le-te dobro obrodile zdrave plodove. Pripravite tudi vprašanja.
Predavala bo ga. FANČI PERDIH, ki pomaga ohranjati avtohtona slovenska semena in je vodja edine slovenske ekološke semenarske hiše Amarant, ki se od leta 2007 ukvarja s pridelavo ekoloških semen zelenjadnic in delno zelišč – semena bo možno kupiti po predavanju.
Uvod v predavanje bo popestril Mešani oktet Lipa iz Sore, zaključek pa bo začinjen z degustacijo ekoloških proizvodov BC Naklo in čajev ekološke kmetije Grilc iz Šenturške Gore. Predstavila se bo tudi ekološka kmetija Primoža Krišlja iz Hotemaž.
O tem, kaj lahko naredimo za sebe in za okolje – tu, pri nas, za naše Sorško polje, teče beseda v sklopu 6 predavanj, ki potekajo od novembra 2011 do aprila 2012, vsako drugo sredo v mesecu, ob 19. uri v prostorih krajevnih skupnosti na Sorškem polju.
Na šestem predavanju, ki bo 11. aprila 2012, ob 19. uri v Stražišču, bomo govorili o pomenu ekološko pridelane hrane za človekovo zdravje in o osnovah za pravilno pripravo obrokov. O tem bo predavala ga. Marija Novak, predsednica društva Svetlin.

 

Na posameznih predavanjih predstavljamo okoliške ekološke kmetije, uvod v predavanja vedno popestrimo tudi s krajšim kulturnim programom.
Prav vsi – kmetje, vrtičkarji in potrošniki ste vabljeni na vsa naslednja predavanja (vabila so objavljena na spletnih straneh krajevnih skupnosti, v tiskanih medijih, koledarjih prireditev, oglasnih mestih in nekaterih elektronskih medijih na območju Sorškega polja), pa tudi k sodelovanju pri organizaciji predavanj in drugih aktivnosti. S skupnimi močmi želimo ustvarjati boljše možnosti za zdravo življenje v našem okolju in pristnejše sožitje z naravo, ter spodbuditi k tesnejšemu sodelovanju krajane celotnega območja, ki obkroža Sorško polje.
V sklopu projekta želimo omogočiti tudi dostop do novic »Skupaj za zdravje človeka in narave«, ki jih lahko dobite: v vrtcih Bitnje, Orehek in Mavčiče, OŠ Orehek in OŠ Medvode, prodajalni kmetije pr`Gregorc v Prašah, frizerskem salonu Ostriženi Nace v Mavčičah, trgovini Mercator v Retečah in Zbiljah, dvorani KS in bifeju športnega društva Kondor v Godešiču, Sivki in KZ na Trati, kmetijski trgovini Cegnar v Virmašah, Smrekca centru v Žabnici, KUD Bitnje, v trgovini Mak in knjižnici v Stražišču, trgovini Zuja in turistični kmetiji Na poljani na Meji, ter KZ in KGZS v Medvodah ali na www.zazdravje.net.

 

V marcu bomo pričeli z aktivnostmi na skupnem ekološkem in permakulturnem vrtu Prašah.

 

Vstopnine ni, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki za pokritje dela stroškov organizacije predavanj in vzpostavitev skupnega ekološkega in permakulturnega vrta v Prašah.

 

Za morebitne predloge in pomoč pri organizaciji pokličite  041 348 199 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. 031 605 015, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Vabijo krajevne skupnosti z območja Sorškega polja


 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com