SREČANJE NA SKUPNEM EKOLOŠKEM VRTU V PRAŠAH (7.9.2014)

nedelja, 7. septembra 2014, ob 15. uri

V začetku leta 2012 smo se z Alešem Cofom dogovorili, da bomo na njegovi parceli uredili skupni ekološki vrt. Konec marca so pričeli po vrtu riti krškopoljski prašiči, aprila pa smo že obdelovali zemljo in sejali zelenjavo. V treh sezonah se je na vrtu izmenjalo kar precej ljudi, informacij in znanja, pridelali smo tudi obilen pridelek. Vrt je namenjen v prvi vrsti izmenjavi znanj in izkušenj o pridelavi zelenjave in semen, druženju, seveda pa tudi sami pridelavi vrtnin.

Na vrtu se dobivamo vsako sredo popoldne, dobrodošli ste prav vsi.

Namen nedeljskega srečanja je, da nas spoznate, vidite kaj na vrtu pridelujemo in morda se nam kasneje kakšno sredo tudi pridružite. Mari vam bo predstavila vrt, Mira vam bo zaupala kako skrivnost o pridelavi semen in vam kako seme tudi podarila, Matjaž bo predstavil delovanje našega društva, na Zdenko se boste lahko obrnili z vprašanji o biodinamiki, Marinko boste lahko vprašali kakšno vlogo ima posamezna zelenjava na naše zdravje, kmetija Jamnik s Podreče, ki je prva kmetija v eko kontroli na Sorškem polju, pa bo predstavila svojo pot v eko pridelavo in nam ponudila svoje letošnje pridelke.

Članice Društva bodo pripravile manjšo pogostitev, na kateri boste lahko poskusili pridelke z vrta, zeliščni čaj, ekološko konopljino pivo in ekološko vino.

Vrt se nahaja med kmetijo Kokolčevih in Rženovim Rajkom . Zemljevid: zemljevid.prase.ikona

Parkirišč na vrtu ni, zato priporočamo prihod peš ali s kolesi, avtomobile pa lahko parkirate pri trgovini in za gasilskim domom v Mavčičah.

Organizira: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevno skupnostjo Mavčiče, Mestno občino Kranj in PGD Mavčiče

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

V primeru slabega vremena bo dogodek 14. 9. 2014 - teden dni kasneje ob isti uri.

 

Prijazno vabljeni!                                                                                                                                     Word Icon    PDF-icon

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com