SREČANJE NA SKUPNEM EKOLOŠKEM VRTU V ZBILJAH IN KULINARIČNA DELAVNICA (20.9.2014)

sobota, 20. september 2014, ob 13. uri

V začetku leta 2013 smo se Klemenom Kastelicem in Skupnostjo Barka dogovorili, da bomo za delavnicami skupnosti Barka uredili skupni ekološki vrt. V maju smo na skupni delovni akciji prerahljali zemljo oblikovali gredice, sejali, ter sadili zelenjavo. V dveh sezonah se je na vrtu izmenjalo kar precej ljudi, informacij in znanja, pridelali smo tudi obilen pridelek. Vrt je namenjen v prvi vrsti izmenjavi znanj in izkušenj o pridelavi zelenjave in semen, druženju, seveda pa tudi sami pridelavi vrtnin. Na vrtu se dobivamo vsak drugi ponedeljek popoldne, dobrodošli ste tudi vi.

Namen sobotnega srečanja je, da nas spoznate, vidite kaj na vrtu pridelujemo in morda se nam prihodnjo pomlad pridružite. Ob 13 uri bo Mari predstavila vrt, Jernej sajenje ameriških borovnic, Matjaž visoko gredo in delovanje društva, Mira vam bo zaupala kako skrivnost o pridelavi semen in vam kako seme tudi podarila, na Zdenko se boste lahko obrnili z vprašanji o kompostih in biodinamiki, Marinko boste lahko vprašali kakšno vlogo ima posamezna zelenjava na naše zdravje. Predstavili se bosta še Skupnost Barka in kmetija Jamnik s Podreče, ki je prva kmetija v eko kontroli na Sorškem polju, naprodaj bosta ponudili svoje izdelke in pridelke.

Ob 14.30 uri bo kulinarična delavnica s predavanjem Marije Kočevar Fetah o zdravilnih močeh začimb, kako so prišle v našo hrano in kako nanjo delujejo, ob 16.30 uri bomo dokončali marmelado in namaz iz rožičeve moke brez dodanega sladkorja, spekli palačinke iz kamutove, ter ajdove moke in preizkusili pripravljeno. Ob degustaciji se boste pogreli z zeliščnim čajem in osvežili z ekološkim konopljinim pivom, ter ekološkim vinom.

Lokacija: Vrt se nahaja ob cesti med Jeprco in Zbiljami za delavnicami Skupnosti Barka (skoraj nov lesen objekt sam na polju na desni strani, če se peljete od Jeprce proti Zbiljam). Parkirišča so omejena, zato priporočamo prihod peš ali s kolesi.  

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.            

Organizira: Društvo Sorško polje v sodelovanju s skupnostjo Barka, Trgovino Jablana, krajevno skupnostjo Zbilje in občino Medvode

Dogodek bo v vsakem vremenu.

 

Prijazno vabljeni!                                                                                                                                     Word Icon    PDF-icon

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com