Predavanje je bilo v sredo, 10. decembra 2014 ob 19 uri v Delavnicah skupnosti Barka v Zbiljah 1k
Kako so v vaseh ob Savi in na Sorškem polju pospravili letino? Kaj so jedli vsak dan in kaj ob praznikih! Kako so si krajšali dolge jesensko-zimske večere? Pogovor je vodil in povezoval Rudi Zevnik, ki je za začetek predstavil nekaj pomembnih poljščin, jedi in navad, ki so v preteklosti omogočale preživetje in popestritev prebivalcem Sorškega polja od spravila pridelkov do pomladi. Pogovarjali smo se o kruhu, štrukljih, kaši, zelju, repi, žgancih, domačem sadju in tudi o kolinah… Članice društva Sorško polje so za pokušino pripravile šaro.
Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka ter skupnostjo Barka