JEDI IN OBIČAJI NA SORŠKEM POLJU OD SPRAVILA PRIDELKOV DO POMLADI (10.12.2014)

Predavanje je bilo v sredo, 10. decembra 2014 ob 19 uri v Delavnicah skupnosti Barka v Zbiljah 1k

Kako so v vaseh ob Savi in na Sorškem polju pospravili letino? Kaj so jedli vsak dan in kaj ob praznikih!  Kako so si krajšali dolge jesensko-zimske večere? Pogovor je vodil in povezoval Rudi Zevnik, ki je za začetek predstavil nekaj pomembnih poljščin, jedi in navad, ki so v preteklosti omogočale preživetje in popestritev prebivalcem Sorškega polja od spravila pridelkov do pomladi. Pogovarjali smo se o kruhu, štrukljih, kaši, zelju, repi, žgancih, domačem sadju in tudi o kolinah… Članice društva Sorško polje so za pokušino pripravile šaro.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka ter skupnostjo Barka

 

                                                                                                                                            Word Icon    PDF-icon

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com