SONARAVNA IN EKOLOŠKA PRIDELAVA AJDE, LANU IN ŽIT NA SORŠKEM POLJU (11.2.2015)

  • Natisni

Predavanje je bilo v sredo, 11. februarja 2015, ob 19. uri , v Zadružnem domu v Žabnici

Ozaveščenost potrošnikov narašča, v porastu je tudi povpraševanje po lokalno, sonaravno in ekološko pridelani hrani. Na Sorškem polju imamo dobra tla in naravne pogoje za pridelavo žit, ajde, nekaterih vrtnin in tudi lanu. Na predavanju so bile predstavljene tehnologije pridelave ajde in lanu. Pogovorili smo se tudi o aktualnih tehnoloških ukrepih v strnih žitih in o vrstah strnih žit, ki se lahko namenijo za človekovo prehrano.

Predavala je ga. Marija Kalan, specialistka za rastlinsko pridelavo pri KGZ Kranj.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka in KGZS-Zavod Kranj

 

                                                                                                                                                     Word Icon    PDF-icon