OGLED EKOLOŠKIH KMETIJ RENGEO IN FERENČAK (12.5.2012)

V soboto, 12. maja 2012 smo v sodelovanju z Občinama Medvode in Škofja Loka, BC Naklo, ter KGZS organizirali OGLED EKOLOŠKIH KMETIJ RENGEO IN FERENČAK,    

Zbrali smo se na parkirišču pred Mercator centrom v Medvodah in se s sodobnim avtobusom odpeljali proti Šalovcem na Goričkem, kjer nas je pričakal inovativen agronom Dejan Rengeo, ki je specialist za alternativne industrijske rastline, posebej za konopljo in je diplomiral na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Predstavil nam je eno prvih ekoloških kmetij pri nas, na kateri pridelujejo in ponujajo najrazličnejše vrste ekološko pridelane zelenjave, sadja, ajdove in prosene kaše, ter več vrst moke in suhega sadja. Zemljo obdelujejo brez oz. s plitvim oranjem.

Nato smo obiskali še ekološko kmetijo Vincenca Ferenčaka v Odrancih pri Beltincih. Njegova ekološka kmetija leži med rekama Muro in Lendavo. Na kmetiji pridelujejo večinoma žita: proso, piro, ječmen, oves, pšenico, rž, ajdo in tudi koruzo, ter deteljo, grah..   

Po predstavitvi in ogledu kmetij smo se odpravili na kosilo – večerjo.

Na poti nas je spremljal predsednik Združenja ekoloških kmetov Slovenije in gospodar ekološke kmetije pri Šuštarju Primož Krišelj, ki nam je že po poti predstavil ekološko kmetovanje.       

                                                                                                                                Word Icon   PDF-icon

GALERIJA

 

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com