PRIDELOVANJE IN UPORABNOST INDUSTRIJSKE KONOPLJE IN VRNIMO SI VOLJO DO KMETOVANJA (4.3.2015)

Predavanje je bilo v sredo, 4. marca 2015 ob 19. uri v GD Mavčiče, Mavčiče 69

Maja Klemen Cokan, kmetijska svetovalka na KGZS - Zavod Celje in članica Društva Ajda Štajerska je predstavila pridelovanje in uporabnost industrijske konoplje, Pravilnik o pogojih za pridobitev dovoljenja za gojenje konoplje in maka, možnosti odkupa surovin in spregovorila o strategiji za razvoj tekstilne industrije v Sloveniji.
Kmetovanje ponovno postaja (mora postati) ustvarjalni način življenja, pridelovanja hrane (tudi surovin za druge namene) in trajnostnega gospodarjenja s kmetijskimi zemljišči, ter ponos države. Cilj kmetovanja je pridelovanje žive hrane, ki je pridelana in predelana BREZ GSO (gensko spremenjenih organizmov), brez pesticidov, brez umetnih mineralnih gnojil in iz domačih semen. Naravi prijazno (ekološko in biološko-dinamično) kmetovanje in čebelarjenje vzpodbujata vključevanje volje in čutenja v delovni proces, vzpostavljata dobre medgeneracijske odnose in prenos slovenskega jezika, semen, tradicije in veščin iz roda v rod.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka in KGZS Zavod Celje

 

                                                                                                                             Vabilo:   Word Icon    PDF-icon

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com