PRIDELAVA IN PREDELAVA ZDRAVE HRANE NA KOROŠKEM (30.5.2015)

VABILO ZA KMETOVALCE

Ogled dobrih praks je bil v soboto, 30. maja 2015

Zbrali smo se ob 7.30h, na parkirišču pri trgovini Sloga na Primskovem, ter se s sodobnim avtobusom odpeljali na krožno pot po Koroški. Pot nas je najprej vodila preko mejnega prehoda Jezersko na Avstrijsko Koroško, kjer smo v Dobrli vasi obiskali Mirka Hudla, ki nam je predstavil hladno stiskanje ekoloških olj (možen nakup ali naročilo olj). Nato smo se preko mejnega prehoda Holmec vrnili v Slovenijo in se ustavili na Poljani pri Prevaljah. Tu se je odvijal 6. Festival zdravilnih rastlin, ki ga pripravlja skupina prostovoljk, članic Društva Ajda. Vzeli smo si nekaj časa za ogled razstave in pokušino dobrot, ki so jih predstavile kmečke žene v sodelovanju s Turističnim društvom.
Nato smo se odpeljali v Šentanel na kmetijo Dvornik (znana po TV oddaji Ljubezen na seniku). Mlada gospodarja sta nam pokazala muzej kmečkega orodja in nam razkazala kmetijo, kjer razvijata ekološko kmetovanje in se ukvarjata tudi z dopolnilno dejavnostjo.
V Šentanelu smo si vzeli čas za kosilo na kmetiji in gostišču Marin, kjer so znani po domači hrani. Pripravili so nam nekaj tradicionalnih jedi. Gospodar nam je predstavil njihovo napredno kmetovanje, možen je bil tudi nakup pridelkov in moke.

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju z občinami Kranj, Medvode, Škofja Loka in KGZS Zavod Kranj
 

                                                                                                                                 Word Icon    PDF-icon

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com