Priprava gnoja po Mariji Thun v torek, 25.avgusta ob 17h na kmetiji Jamnik

Gnoj po Mariji Thun (MT) je biodinamični preparat, ki ga je razvila prav ta gospa. Namenjen je za spodbujanje rasti mikroorganizmov v tleh in pospeševanje pretvorbe le teh. Gnoj po MT izboljša strukturo tal, s tem pa so naši pridelki večji in bolj zdravi.

Kot je bilo že omenjeno v enem prejšnjih vabil, se je preparat izjemno izkazal po černobilski nesreči. Kljub močnemu radioaktivnemu onesnaženju, pridelki, ki so zrasli na površinah, ki so jih tretirali z gnojem po MT, niso pokazali nikakršne radioaktivnosti.

Gnoj po MT se uporablja, ko gnojimo z gnojem ali kompostom. Ni nadomestilo za gnojenje, je le dopolnilo.

Ker ima močne razstrupljevalne učinke, se priporoča škropljenje z njim 1x mesečno za onesnažene pridelovalne površine; v bližini tovarn, cest, kadar bi radi zemljo očistili strupov, ki jih je dobila s klasičnim kmetovanjem. In pa tam, kjer želimo izboljšati strukturo tal.

Gnoj po Mariji Thun je res enkratna pridobitev biodinamičnega kmetovanja.

Pripravo gnoja po MT je vodil gospod Boris, ostali prisotni pa smo mu pri tem pomagali. Kot vedno na naših druženjih, je bilo tudi tokrat prijetno in poučno.

Dostop: Kmetija Jamnik je na Podreči: pri spomeniku zavijemo z glavne ceste (orientiramo se lahko na cerkev), kmetija je na levi strani poti, nasproti cerkve, Podreča 24.

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com