KMETIJSTVO JE TEMELJ KULTURE IN ZDRAVJA (9.10.2015)

Predavanje je bilo v petek, 9. oktobra 2015, ob 19. uri, v Šmartinskem domu v Stražišču

Predavala je Meta Vrhunc, ki je predsednica Združenja za zdravo Slovenijo, predsednica in ena izmed ustanoviteljev Društva za biološko-dinamično gospodarjenje AJDA.

Na predavanju je ozavestila, kaj se je s stremljenjem za večjimi zaslužki v kmetijstvu dogodilo. Kako se je prej v sebi uravnoteženo kmetijstvo na potrebe kmeta, živali, rastlin in njiv s svojim razpadom v samo živinorejo – farme, samo sadjarstvo – plantaže, samo poljedelstvo – monokultura, izrodilo, vzelo kmetu in narodu svobodo in neodvisnost in prineslo na vseh teh področjih pravzaprav uničenje. Predstavila je kako dela konvencionalni, ekološki kmet in kako biodinamik, ter kaj posamezen način pridelave za človeka danes in jutri pomeni.
Pojasnila je kako neskončno pomembno je, da se zavemo kmetijstva kot ključnega dejavnika za zdravje zemlje in naroda, kot faktor, ki bodočnost uničuje ali gradi. Kako potrebno je, da vsi začutimo zgodovinsko odgovornost do svoje rodne grude. Predstavila bo kako dela konvencionalni kmet, kako ekološki kmet, kako biodinamik in kaj ena, druga ali tretja metoda pridelave za človeka danes in jutri pomeni ter kakšno kulturo in kakšno zdravje prinaša moderno, kakšno ekološko in kakšno biološko-dinamično pridelovanje hrane.
Po predavanju je bilo možno kupiti knjige o biodinamiki.

Dodatne informacije:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s KUD Bitnje, Krajevno skupnostjo Stražišče, občino Kranj, ter Društvom za biološko-dinamično gospodarjenje Ajda Vrzdenec

                                                                                                                                   Word Icon    PDF-icon

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com