STRAŽIŠKA TRŽNICA IN PREDAVANJE PRIHODNOST, KI SI JO ŽELIMO, BOMO DOBILI SAMO, ČE IMAMO VIZIJO O NJEJ (11.3.2016)

V petek 11. 3. 2016 od 17. do 19. ure je bila na Baragovem trgu v Stražišču TRŽNICA

Ponudba na tržnici...                                                        


Po tržnici ob 19. uri, je bilo v Šmartinskem domu v Stražišču, Škofjeloška cesta 18, Kranj PREDAVANJE: PRIHODNOST, KI SI JO ŽELIMO, BOMO DOBILI SAMO, ČE IMAMO VIZIJO O NJEJ 

Predaval je Marjan Kogelnik, ki je ljubiteljski raziskovalec zanimivih stvari, za katere kot družba nimamo takojšnjih in prepričljivih odgovorov. Upa si živeti po svoje in to tudi pričevati. V sodelovanju z vrtcem in osnovno šolo je izdal slikanico za otroke o Jožku Polžku, ki je uspela tudi kot lutkovna predstava. Z zdravstvenimi težavami sina vzpodbujen k iskanju in učenju o življenju, življenskih resnicah in življenskih principih. Sokriv za izvedbo preko 40 predavanj in delavnic o prehrani, ohranjanju zdravja, energetskih rešitvah …, video dokumentacija nekaterih TUKAJ. Prebija led na novih poglavjih na področjih, ki ga pritegnejo in imajo potencial skupnosti in sodelovanja po načelih skupnosti.

Spontan razvoj "uravnotežene zdrave družbe ", preko medsebojnega sodelovanja?
Skupnost ; se je lahko priučimo?
Materialna blaginja, celostna samooskrba, uspešnost projektov za boljši svet; so zgolj nujna posledica naše sinhronosti in sinergije?
Izvor vseh naših težav; pozaba pristnosti, originalnosti, naše skladnosti z naravo in predniki, to , da le tega ne čutimo več kot temeljno?
Dilema; delovanje iz motiva nuje, strahu ali iz motiva priložnosti?
Moto delovanja; opcija PROTI ali opcija ZA?
Jamstvo preživetja in polnosti življenja; nemotivirano soustvarjanje skozi zavzetost, igro in veselje početi lepe stvari skupaj z ljudmi, ki so nam blizu?
Čudeži, nekaj povsem vsakdanjega in običajnega; ob prepoznavanju lastnega poslanstva, nehote efekt soodvisne prepletenosti rezultira tudi kjerkoli v vesolju po njemu lastnemu principu holograma(*)?

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka, KS Stražišče in KUD Bitnje

 

                                                                                                             Word Icon    PDF-icon

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com