OBREZOVANJE STAREGA SADNEGA DREVJA - OBNOVITVENA REZ (19.3.2016)

Praktični prikaz je bil v soboto, 19. 3. 2016, ob 15 uri v Prašah v sadovnjaku pri Kramarjevem čebelnjaku (poleg skupnega eko vrta v Prašah)

Delavnica je potekala na prostem, v sadovnjaku.

Le nekaj dni po praktičnem prikazu obrezovanja mlajšega sadnega drevja smo se posvetil starim sortam in starim drevesom. V Mavčičah in Prašah sta pred slabim stoletjem delovali živahni sadjarski društvi. Takrat so sadjarji gojili številne, danes že skoraj ali povsem pozabljene sorte.

Naš dogodek je bil namenjen prikazu obnovitvene rezi starih (zapuščenih) dreves in načinov, kako posamezne stare sorte pomladiti in ohraniti pred pozabo.

Z nami je bil g. Janez Gačnik, zasebni svetovalec za sadjarstvo in strokovnjak za stare sorte sadnih dreves.

Praktični prikaz je bil namenjen vsem, ki jih zanimajo stare sorte, lokalna pridelava, ohranjanje in obujanje dobrih lokalnih praks in seveda tudi vsem ostalim, ki bi radi naredili prve korake v obrezovanju ali pa obnovili in poglobili znanje. Na dogodku smo dobili številne zanimive informacije v zvezi s sadjarstvom.

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka

                                                                                                                   Word Icon     PDF-icon                                                                       

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com