SREČANJE NA SKUPNEM EKOLOŠKEM VRTU IN KRES S KULTURNIM PROGRAMOM (23.6.2016)

Dogodek je bil v četrtek, 23. junija 2016, ob 19. uri, za delavnicami skupnosti Barka, Zbilje 1k.

V začetku leta 2013 smo se s skupnostjo Barka dogovorili, da bomo za njihovimi delavnicami v Zbiljah uredili skupni ekološki vrt. V maju smo na skupni delovni akciji prerahljali zemljo oblikovali gredice, sejali, ter sadili zelenjavo. V treh sezonah se je na vrtu izmenjalo kar precej ljudi, informacij in znanja, pridelali smo veliko semen in obilen pridelek.

Vrt je namenjen v prvi vrsti izmenjavi znanj in izkušenj o pridelavi zelenjave in semen, druženju, seveda pa tudi sami pridelavi vrtnin. Na vrtu se dobivamo vsak drugi petek popoldne, dobrodošli ste tudi vi.

Namen četrtkovega srečanja je bil, da se spoznamo, da pogledamo, kaj na vrtu pridelujemo in morda se nam prihodnjič pridružite.

Ob 17. uri je Jože predstavil in z vami preizkusil nordijsko hojo, ob 18. uri smo se lotili priprave drv in kresa, po 19. uri smo predstavili vrt in izdelavo visokih gred, sajenje ameriških borovnic, delovanje društva, pridelavo semen – nekaj semen smo tudi razdelili – izmenjali, odgovorili smo vam na vprašanja o kompostih in biodinamiki, kakšno vlogo ima posamezna zelenjava na naše zdravje. Predstavila se je tudi skupnost Barka.

Ob 21. uri smo prižgali kres, ob katerem nam je zapel mešani oktet Lipa, KUD Šmonca pa je poskrbel za kulturni program. Ob kresu smo se pogreli z zeliščnim čajem in osvežili z ekološkim konopljinim pivom. 

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . 

Organizatorji: Društvo Sorško polje v sodelovanju s skupnostjo Barka 

                                                                                                                                Word Icon    PDF-icon  

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com