PETEK, 11. November 2016 od 17. do 19. ure na Baragovem trgu v Stražišču pri Kranju
Od 17 do 19 ure: lokalna eko in konvencionalna tržnica
Tržnica je bila obarvana z mladim in kuhanim vinom, kakiji in pečenim kostanjem, ki so ga pekli predstavniki Taborniškega društva Stražišče. Prevzem naročenih pridelkov in predelkov na Oskrbovalnici Radegost in naročenih kakijev.
Na Stražiški tržnici je bilo tokrat možno kupiti tudi kakije za ozimnico iz eko pridelave, pridelane na Ekološki kmetiji Koršič Vanja iz Portoroža.
Kakiji so bili sveže obrani in še ne zorjeni v gajbicah po 5 kg. Cena: 5 eur na zaboj (5 kg). Zorili jih boste doma po potrebi, lahko jih pustite da se sami pozorijo, če pa želite zorenje pospešiti pa jih za nekaj dni daste v pvc vrečko z jabolki. Zelo primerni so tudi za sušenje.
Ob 17.15 uri
Šmartinski župnik Franc Likar je blagoslovil mlado vino, ki so ga po ekoloških metodah pridelali na Eko kmetiji Kumar iz Šmartnega pri Kojskem v Goriških Brdih.
Ob 18 uri
Nastop Folklorne skupine Sava Kranj.
Ob 19 uri
Predstavila se je kmetija Kumar in nam zaupala skrivnosti eko pridelave vina.
Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .
Organizatorji: Društvo Sorško polje, KUD Bitnje, KS Stražišče