EKOLOŠKO PRIDELOVANJE VRTNIN IN POLJŠČIN JE KORAK NAPREJ (15.2.2017)

Predavanje je bilo v sredo, 15. februar 2017 ob 18. uri v OŠ Orehek, Zasavska cesta 53a, Kranj

Na vrtovih se je ekološki način pridelave vrtnin ali vsaj način pridelave brez kemije že dobro uveljavil. Zato mnogi kmetje menijo, da je tako možno kmetovati samo na manjših površina, a je to napačen način razmišljanja.

S pravilnim ravnanjem z zemljo, kar je temelj, dobrim izborom rastlinskih vrst, sort in nekoliko več razmišljanja o tem, kaj počnemo na zemlji in zakaj se določene stvari dogajajo, je ekološki način pridelave vrtnin in poljščin možen na večjih in manjših kmetijah. Ni enostavno, a v današnjem svetu ni nič več kar zagotavlja preživetje na kmetiji enostavno. Prinaša pa mir, zdravo delovno okolje, predvsem pa zdravo in živo hrano.

V predavanju nam je Miša Pušenjak predstavila osnove zdravega pridelovanja rastlin, ki jih lahko uporabimo v konvencionalni, a naravi le prijaznejši pridelavi na njivah in vrtovih, predvsem pa, kako se lotiti in razmišljati o tem, da bi le naredili še en korak dalje in pričeli pridelovati ekološko hrano.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka, KGZ Slovenije

                                                                                                                                Word Icon     PDF-icon                                                                       

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com