UŽITNE IN ZDRAVILNE RASTLINE V ZDRAVI PREHRANI (19.4.2017)

Predavanje je bilo v sredo, 19. 4. 2017, ob 18. uri v Kulturnem domu Sveti Duh, Sv. Duh 10, Škofja Loka

O načelih zdrave prehrane, o užitnih in zdravilnih rastlinah v kuhinji, začimbah iz narave in še marsičem, nam je na podlagi študija biologije, ter njegovih specifičih pogledov, ki so drugačni, kot pa so nas učili v šolah, predstavil Stipe Hečimović. Povedal je to kar nas ni naučila šola in sistem v katerem živimo, vendar to kar se lahko spomnimo - ozavestimo, če živimo in čutimo kaj se dgaja okoli nas.

Stipe Hečimović že 27 let živi v Sloveniji, prej pa je 15 let delal kot raziskovalec na biološkem inštitutu v Dubrovniku. Od leta 1991 predava na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Novi Gorici. Predavanja temeljijo na naravoslovju, humanistični filozofiji in psihologiji. Pokrivajo zdravo prehrano, zdrav način življenja, zdravilne in užitne rastline ter ekološko pridelavo hrane.

Sam pravi, da je njegova glavna tema o katerih govori poslušalcem: biologija zdravega načina življenja, zdravo razmišljanje, logika, civilizacijske bolezni in zavajajoče informacije o njih in njihovem zdravljenju - predvsem o osteoporozi in holesterolu, o osvoboditvi človeka od vseh odvisnosti...

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka


                                                                                                                                Word Icon     PDF-icon                                                                       

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com