NOVE VIZIJE SAMOOSKRBE (14.2.2018)

Predavanje je bilo v sredo, 14. februarja 2018 ob 18. uri v OŠ Cvetka Golarja, Frankovo naselje 51

Predavala je Sanja Lončar vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, ki ozavešča v našem prostoru že 12 let.

Ker je na ta dan sveti valentin odklenil korenine, smo nekaj povedali o novih vidikih samooskrbe, potrebi po večjem sodelovanju, potrebi da fizičnem pridelovanju dodamo še nekaj več... Vsakdo med nami, ki razmišlja, kaj vse bi rad pridelal sam, prej ali slej naleti na vprašanje pomanjkanje časa ali pa kontinuitete.

»Kaj bo z vrtom/živalmi, kadar bomo na poti?«, »Kaj bo z vrtom, če zbolim?«, »Kaj bo z vrtom, kadar bom v službi preobremenjen?«, »Kaj pa, če z leti vsega tega ne bom mogel več vzdrževati?«, »Ali moram res imeti vso potrebno mehanizacijo, tudi takšno, ki jo bom potreboval dobesedno nekaj ur na leto?«

Da pomisleki tipa »kaj bo, če bo …« ne bodo preglasili koristnih in prijetnih plati vrtnarjenja, smo pogledali, kako se lahko razbremenimo in hkrati pridelamo več. Rešitev je v novih modelih sodelovanja: v skupnostni vzgoji sadik, reji živali, predelavi …
Izvedeli smo, kateri uspešni modeli tovrstnega sodelovanja že obstajajo – in katere od izkušenj drugih utegnejo biti uporabne tudi za vaše okoliščine in posebne potrebe?

Sanja Lončar je na predavanju predstavila nove možnosti za sodelovanje in izboljšanje lastne samooskrbe, ki bodo poskrbele, da se bomo srečevali z manj ovirami.

Pred ali po predavanju smo se lahko naročili na novice Skupaj za zdravje človeka in narave ali pa s popustom kupili katero od knjig.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka in Društvom Ognjič


                                                                                                                                Word Icon     PDF-icon         

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com