SREČANJE NA SKUPNEM EKOLOŠKEM VRTU V PRAŠAH (9.9.2018)

Dogodek je bil v NEDELJO 9. septembra 2018! (prestavljeno iz 2. septembra 2018) od 16. do 19. ure na skupnem vrtu v Prašah pri Mavčičah

Namen nedeljskega srečanja je bil, da nas spoznate, vidite kaj na vrtu pridelujemo in morda se nam kasneje kakšno sredo tudi pridružite.

Mari in Milena sta predstavili vrt, Mira nam je zaupala skrivnosti o pridelavi semen in nam kako seme tudi podarila, Marinka je govorila o načelih zdrave prehrane, Matjaž je predstavil delovanje društva Sorško polje, na Borisa smo se lahko obrnili z vprašanji o biodinamiki, Demeter kmetija Jamnik s Podreče, ki je prva kmetija v eko kontroli na Sorškem polju, pa je predstavila svojo pot v eko pridelavo in nam ponudila svoje letošnje pridelke.

Prvič je bila z nami mikro pivovarna CrazyDuckBrewery iz Žirov..., ki je predstavila NOVO pivo iz prosa, varjeno za Praznik Prosa v Škofji Loki, ki je bil 22.9. na mestnem trgu. Predstavili so nam tudi ostale okuse, ki bodo na voljo v steklenicah.

Članice Društva so pripravile manjšo pogostitev, na kateri smo lahko poskusili pridelke z vrta, zeliščni čaj, ekološko konopljino pivo in ekološko vino. Domačini so prinesli še nekaj za semenj-sko pogostitev.

Vrt se nahaja med kmetijo Kokolčevih in Rženovim Rajkom zemljevid.prase.ikona.
Parkirišč na vrtu ni, zato je bil priporočen prihod peš ali s kolesi, avtomobile pa je bilo mogoče parkirati pri trgovini in za gasilskim domom v Mavčičah.

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevno skupnostjo Mavčiče, Mestno občino Kranj in PGD Mavčiče


                                                                                                                                               Word Icon     PDF-icon         

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com