STRAŽIŠKA TRŽNICA (11.1.2019)

Tržnica je bila v PETEK 11. januarja 2019 na Baragovem trgu, Stražišče pri Kranju 

Od 17. do 19. ure: lokalna eko in konvencionalna tržnica

Predstavili so se ponudniki z degustacijo svojih pridelkov, povedali so nekaj o svoji kmetiji, pridelavi in ponudbi na svoji stojnici. Potekal je prevzem naročenih agrumov z Visa.

 

Med 17. in 18.30 uro: prevzem v naprej naročenih ekološko pridelanih pridelkov: pomaranče, limone in rožičevo moko, ter brez škropljenja pridelane limone, pomaranče, mandarine in kivi:

  •  Ekološka kmetija Cvetke Jagodič: pomaranče , limone in rožičeva moka z eko certifikatom pridelane v Dalmatinsko- Neretvanski regiji, na ekskurziji v oktobru smo obiskali nekatere pridelovalce.

eko limone                               vreča   5 kg          17,50 eur/vreča

eko pomaranče                         vreča 10 kg          29,00 eur/vreča

eko rožičeva moka                    1 kg                     9,00 eur/vreča

  • Jabolka pridelana na Ekološki domačiji Blaževc. Sadovnjak se nahaja na 650m nadmorske višine v Izgorju pri Žireh, na stičišču 3 pokrajin, kjer so jablane prilagojene tako na gorenjsko zimo kot na primorsko burjo. Težke razmere, v katerih rodijo jabolka, pa zato le-tem dajo izvrsten okus in aromo ter veliko antioksidantov in vitaminov, ki jih v mrzlih zimskih mesecih, ki prihajajo, še kako potrebujemo.

eko jabolka Topaz                     zaboj 10 kg        15 eur/zaboj              

  • Aleš Zorenč s.p. pomaranče, mandarine, kivi in limone so z Visa, kjer zaradi vpliva mediteranskega podnebja in velike oddaljenosti od kopna rastejo v posebnih klimatskih razmerah. Zaradi pomanjkanje padavin, močne izpostavljenosti soncu in vetrovom, rastline niso podvržene boleznim in škodljivcem in se lahko ubranijo pred njimi po naravni poti brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev. Ti citrusi se za razliko od drugih razlikujejo po močni koncentraciji sokov in vonju ploda. So v različnih fazah zrelosti, zato imajo daljši rok uporabe, če so primerno skladiščeni.

pomaranče                                  vreča 10 kg         18 eur/vreča     (mešanica dveh sort, primernejše za stiskanje)

pomaranče                                  vreča 5 kg           10 eur/vreča     (mešanica dveh sort, primernejše za stiskanje)     

mandarine                                   vreča 5 kg           7,5 eur/vreča   

limone                                         vreča   9 kg         25 eur/vreča     (mešane vrste, za sok ali za uporabo z lupino)

limone                                         vreča   3,5 kg      10 eur/vreča     (tanka lupina, sočne, manjše)

limone                                         vreča   3,5 kg      10 eur/vreča     (aromatične, debelejša lupina, primernejša za uporabo v kulinarične namene z lupino)

kivi                                              vreča   5 kg         10 eur/vreča

 

Naročila je sprejemala na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , izjemoma na telefon 031 393 630,

Manjše količine vsega je bilo možno kupiti tudi na tržnici po nekoliko višjih cenah.


Organizator: KUD Bitnje, Društvo Sorško polje, KS Stražišče, ZTK Kranj    

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com