PRAVA PROIZVODNJA IN PRAVILNA UPORABA RASTLINSKIH OLJ IN MAŠČOB (6.2.2019)

Predavanje je bilo v sredo, 6. 2. 2019, ob 18 uri v delavnicah skupnosti Barka, Zbilje 1k

Hladno prešana rastlinska olja so pomemben sestavni del zdrave prehrane. Vsebujejo nenasičene maščobne kisline, ki jih človeški organizem nujno potrebuje. Odličen poznavalec olj Koroški Slovenec g. Mirko Hudl iz Lovank nam je na podlagi dolgoletnih preučevanj predstavil svoja strokovna dognanja in praktične izkušnje pri pridelovanju semen (lan, konoplja, riček, sončnice, buče), pridobivanju in tudi uporabi olj, da se ohranijo za naše zdravje tako koristne učinkovine. Posebej se je posvetil lastnostim posebnih olj in v katerih primerih jih je smiselno uporabljati. Povedal je tudi resnico o kokosovih, palminih in ostalih dobrih oljih.
Govoril pa je tudi o tem, da je na trgu težko dobiti kvalitetna semena za izdelavo olj, povpraševanje po kvalitetnih oljih pa narašča, kar je lahko poslovna priložnost za pridelovalce.

Dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ,

Predavanje je bilo namenjeno predvsem članom Društva Sorško polje.

Na delavnici je bilo mogoče kupiti Setveni priročnik Marije Thun za 2019 in poravnati članarino društvu za 2019.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka

                                                                                                                   Word Icon    PDF-icon
                                                                                                                                                                                                       

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com